What are you looking for?
2018-06-18

MAC Oil Control Lotion

Лосионът против омазняване MAC Oil Control Lotion е един от най-известните продукти на марката и за него се носят легенди.На мен отдавна ми е в полезрението и нямах търпение да го пробвам.Тъй като не бях сигурна дали ще ми допадне, реших да купя травъл-сайз опаковката.
Травъл-сайз опаковката е обикновена бяла тубичка, а тази на пълноразмерния продукт е тип помпа.Лосионът има течна перлено бяла формула и лек парфюмен аромат.
Продуктът се разнася много лесно по кожата и попива изцяло за секунди, без да оставя лепкаво усещане или филм.Няма го силиконовото усещане на повечето бази за грим, няма го запълването на порите и последващите продукти се нанасят, както обикновено.Той не обещава това.
Първоначално мислех, че Oil Control Lotion е просто база за грим, но се оказа че е по-скоро грижа за кожата.Според марката продуктът осигурява нужната хидратация на кожата, също контролира омазняването и може да се ползва сутрин и вечер.
Моята основна цел беше да го използвам през деня, за да не "лъсвам" още на втория час, тъй като съм със смесена кожа (клоняща към мазна през ляотото). 
Ползвала съм продукта по няколко начина и има различен ефект, но това зависи и от сезона.През лятото има дни, когато сутрин нанасям само MAC Oil Control Lotion и продължавам с пудра и слънцезащитен продукт.Вечер обаче гледам да подхраня кожата си с качествен крем.През студените дни задължително първо нанасям крем и после от лосиона на Маc, защото усещам кожата си много пресушена и това води до по-обилно отделяне на секрет и омазняване.
Стигам и до основния въпрос дали има ефект.Да, има, но отново зависи от средата.Изкарвала съм по 3-4 часа навън с детето по слънчеви площадки през август с този продукт, без да лъсна и минимално, което е просто уау.От друга страна през топлите дни, когато съм в офиса, лъсвам след по-малко от 3 часа, въпреки работещите климатици.Лично за себе си съм забелязала, че моята кожа се омазнава точно като съм в затворени помещения и при изкуствено осветление.Ползвам съм лосиона и за вечерен грим като в тези случаи обикновено успява да матира кожата до 4-5 часа в комбинация с матиращ фон дьо тен и пудра.
Лично аз съм доволна от Mac Oil Control Lotion, но не мога да кажа, че е must-have.Предвид цените на марката мога да препоръчам първо да пробвате с опаковката за пътуване и после да вземете пълноразмерна, ако ви допадне.
Малката опаковка беше с цена 19лв и стига за няколко месеца употреба, зависи колко често се ползва.Количеството ѝ е 30мл и е предостатъчно, за да прецени човек дали продуктът е подходящ за него или  не.

Add your comment

  1. Аз много го харесвам и е продукт, без който не оставам. Но голямата опаковка ми се струва прекалено скъпа за количеството... плаща се за помпата повече, отколкото за самия крем, защото 30 мл са 19 лева, а 50 а 50+ лева o.O

    ОтговорИзтриване
  2. Да, това за голямата опаковка е много странно.За една помпа голяма разлика :)

    ОтговорИзтриване


LATEST INSTAGRAMS