What are you looking for?
2018-06-06

Vichy - минерални маски

Още през есента от Vichy представиха нови минерални маски за лице.Предлагат се под формата на сашета и не се налага да купувам цяла тубичка от продукт, който не ползвам супер често, защото аз обичам да сменям маските си и обикновено им изтича срока на годност.
Маските са три вида, с различен ефект и за различен тип кожа.
Първо пробвах Маската за лице с глина за почистване на порите Vichy, която е подходяща за мазна кожа и разширени пори.
Има бледо сив цвят, лек приятен евкалиптов аромат и фина кремообразна формула.Аз я държах на лицето си около 5-6 минути като в началото усетих леко пощипване.На места успя да засъхне, а на бузите, където имам проблем с порите, нанесох по-плътен слой и не успя.
След измиването ѝ кожата беше много мека, порите видимо почистени и свити, като ефектът на свиването се задържа два дни.
Следваща за проба беше Ексфолиращата маска с озаряващ ефект Vichy, която е подходяща за кожа със сивкав тен и неравна повърхност.
Тя съдържа вулканични камъни и AHA-киселини.Маската се нанася за 5 минути, след това се извършват кръгообразни движения за ексфолиране.Усещат се много фини частици при разтъркване по кожата, но не съм усетила щипане или дразнене.
Възлагах големи надежди на тази маска, но при мен няма никакъв видим ефект освен по-гладка кожа, но това постигам и почистване на лицето с електрическа четка.
Успокояващата маска с минерали Vichy е подходящ за чувствителна кожас пристъпи на зачервявания/сърбеж и липса на хидратация.
Тя съдържа витамин B3 и термална минерализираща вода Vichy.има прозрачна гелообразна формула и свеж морски аромат.Те се нанася за 5 минути и остатъка се втрива в кожата.Препоръчвам да нанасяте тънък слой, защото маската е плътна и едно пакетче стига поне за два пъти.При мен всеки път щом я нанеса усетим леко щипане (вероятно защото преди това я ексфолирам) и затова след 5 минути масажирам лицето и измивам излишното количество.
Видимо кожата ми след употребата на тази маска е сияйна и "наомпана".Определено се забелязваше, че лицето ми е хидратирано и свежо.
Маските са подходящи и за така актуалния мулти-маскинг и могат да се ползват заедно т.е. на различните зони от лицето може да нанеса различна маска.
От трите маски най-много ми допадна минералната, а от ексфолиращата не останах впечатлена.Цената на една двойна опаковка е около 5-6лв, но предвид качеството и количеството я намирам за оправдана.Лично аз си купих отново успокояващата маска. 

*Продуктите са ми предоставени от PR.

Add your comment


LATEST INSTAGRAMS