What are you looking for?
2019-01-20

Зимни козметични любимци

Макар че рядко пиша, любовта ми към козметиката не е намаляла и продължавам да тествам нови и нови продукти.Няма как за всеки един по отделно да отделя време за ревю и реших в един пост да обединя най-използваните продукти за последните няколко месеца.
Разделям ги образно на категории тяло, лице и коса.
Започвам със зимните любимци за тяло:
1.Vichy ролон против изпотяване.Ставам банална вероятно, но това е най-доброто за мен и поради тази причина си купих трета поредна опаковка.Да, за мен сезонът няма значение и защитата трябва да е на макс.Подробности може да видите в ревюто, което правих преди време.
2.Крем пилинг за тяло Nivea.Видях го супер случайно и го сложих в пазарската кошница.Пилингът има типичния аромат на крем Нивеа и оставя кожата ми много мека и бебешки нежна.Частиците са фини, а формулата кремообразна и не изсушава нито грам, което търся през студените дни.Скоро се надявам да приключа с поста за захарните ексфолианти, които за зимата са ми малко груби.
3.Следва отново продукт на Nivea - душ гел Cream Oil Pearls* с аромат на череша.Микроперлите се разтварят под водата и подхранват кожата с арганово масло, като я оставят чиста и мека.През по-топлите дни дори пропусках нанасянето на лосион след баня.
4.Avene TriXera лосион за тяло* ползвам също през студените месеци, защото подхранва в дълбочина, а същевременно попива бързо и има лек чист аромат, който не се "бие" с парфюма ми.Същевременно не е мазен и не оставя лепкаво усещане.
5.Eucerin pH5 душ-олио за чувствителна кожа* е друг продукт, който оцених най-добре през зимата.Не прави богата пяна, както съм свикнала, но почиства отлично кожата и я оставя много мека и подхранена, без да се усеща сухота или опъване дори през най-студените дни.Ползвах го и през лятото след плаж, но за зимата е спасение при суха кожа.Ароматът му също много ми допада.
6.Eucerin Aquaphore защитаващ мехлем* е продукт, който напълно заслужава самостоятелно ревю.Този крем е толкова мултифункционален, че трудно бих описала всичко, което изпълнява.Справя се страхотно със сухи кожички, затворените рани се възстановяват по-бързо, ползвам го понякога и за устни, а също и за подсеченото дупе на детето, защото понякога и това се появява.Формулата му е много гъста и мазна, наподобява маз и има нужда от известно време, за да попие, но си заслужава.
Списъкът с любими продукти за коса е кратък, както обикновено.Подготвям обширен пост с използваните шампоани за мазна коса, така че тук няма да изпадам в подробности.
1.Това олио за коса Gliss*, което съчетава в себе си и топлинна защита бързо ме спечели със страхотен аромат, лека формула, която не омазнява и успява да предпази косата ми от сешоара.Това е един от малкото продукти, който успява да се спогоди с трудната ми коса без на втория час да я прави да изглежда немита от 3 дни.
2.Вторият ми любим бюджетен шампоан при бързо омазняващи се корени и сухи краища е Schauma Nature Moments с кокосова вода и лотус.Успява да почисти добре косата ми, без да я отежни и омазни на следващия ден....а всъщност по описание се оказа подходящ за суха и много суха коса.Скоро пост с мнението ми за различните шампоани, които ползвах напоследък.
3.Garnier Fructis Oil repair 3 Wonder Butter е подходяща за много суха и увредена коса.Отличните отзиви ме принудиха да я взема и останах учудващо доволна.Нанасям маската само по дължините и краищата, без корените, защото ще ги утежни.С дължините се справя отлично и дори не е толкова тежка, колкото очаквах или моите краища имат нужда от още подхранване.Въпреки че, може да се ползва по 3 начина подобно на супер-храните за коса, аз винаги я изплаквам.
С продуктите за лице също не е лесно.Макар кожата ми да е смесена, напоследък търпи доста изсушаване и гледам да ползвам по-подхранващи продукти.
1.Кремът SVR Hydraliane Riche* има собствено ревю и продължава да бъде част от сутрешната ми грижа.Напълно заслужава доверие и се справя добре дори с варненския вятър.Имам още 3 крема на различни марки, но се хващам как посягам все към този.
2.Bioten Collagen Serum купих заради множеството похвали.Засега се справя добре откъм хидратация, озаряване и напомпване на кожата.За анти-ейдж способностите му е рано да споделя мнение.
3.Тъпо и упорито продължавам да залагам на розовата мицеларна вода Bioderma Sensibio H2O.Пробвах много и най-различни видове от евтини до скъпи, но този мицеларен разтвор ми допада най-много.Подробности, макар и с кофти снимки тук.
4.Може да ви е малко странно, че Avene TriXera Nutrition* почистващ гел е подходящ за лице и тяло, а аз го използвам вместо измивен гел за лице с електрическа четка.Впечатлена съм колко добре почиства кожата без да дразни или изсушава и ще продължа да го ползвам по този начин през студените дни.
5.Марката Swiss Image заглеждам отдавна и се реших да пробвам околоочния им крем Elasticity Boosting eye cream.Целта му е да хидратира в дълбочина околоочния контур и да придаде анти-ейдж ефект.Първото обещание е изпълнено, като кремът е лек и попива бързо без лепкаво и неприятно усещане.Попълва за няколко часа фините линии, което за мен е предостатъчно за момента.
Освен на любимия ми Blistex, тази година при балсамите за устни залагам на прочутия Nuxe Reve de miel.Опаковката ми го прави удобен за употреба само у дома и наблягам на него вечер преди сън и през уикендите.Справя се добре с напукани и сухи устни, дори го ползвам за детето.Ароматът му е страхотен, а количеството голямо предвид колко е икономичен.
Това беше накратко за бялата козметика, която ползвам напоследък, декоративната е дълга и обширна тема, до която се надявам скоро да стигна.
Ако се интересувате за подробности относно някой от продуктите, не се притеснявайте да питате.

*Продуктът ми е предоставен от PR

Add your comment


LATEST INSTAGRAMS