What are you looking for?
2019-02-10

Шампоани за мазна коса - Gliss, Nivea, Garnier, Schauma

Продължавам с любимата ми тема - шампоани за бързоомазняващ се скалп и сухи краища.Вече имам чувството, че съм пробвала хиляди видове и няма как да пиша отделно ревю за всеки.В края на поста ще се опитам да обобщя с линкове и другите подобни статии в блога.
Хубавото е че на пазара се появяват все нови видове и може да се пробва до намиране на приемлив вариант.
Започвам с продуктът, който ми хареса най-малко, напук на логиката - Garnier Fructis Pure Fresh с екстракт от краставица.Формулата му е лека с прелен бял цвят и лек цитрусов аромат.Да, чудесно се справя с измиването на косата, леко я заплита и след баня изглежда добре.Още на следващият ден обаче косата ми е мазна, което не се случва често дори при мен и винаги е след употребата на този шампоан.Затова рядко посягам към него с надеждата да започне да влияе добре, но уви.Купих го на промоция за 3,49лв. и не бих го взела отново.
На четвърто място в личната ми класация поставям Nivea Purifying Micellar Shampoo* за нормална към мазна коса.Възлагах големи надежни на този шампоан, но отново не останах очарована.Формулата му е гъста и безцветна, наподобяваща гел със свеж аромат.Прави богата пяна и с измиването на косата се справя добре.Още под душа обаче я усещам леко суха въпреки маските, които ползвам.След баня отново косата изглежда добре и има приличен блясък, но въпреки това усещам, че се омазнява по-бързо от обичайното.Не бих го взела отново.
Второто място си делят Schwarzkopf Gliss Purify & Protect* серията и следващия шампоан.От тази серия за мен не е попадение единствено спрея.
Шампоанът Gliss Purify & Protect е създаден специално за нуждите на мазната коса.Шампоанът има гъста прозрачна формула и лек парфюмен аромат, който ми е любим от всички изброени.При измиване не заплита косата, а я оставя сякаш след балсам.Балсамът от серията има течна бяла консистенция и лесна за нанасяне формула.Улеснява разресването, а с подхранването се справя добре при тънка коса, ако е по-суха обаче би бил твърде слаб.В комбинация шампоанът и балсамът от серията ми харесват като не отежняват допълнително косата ми и издържа в приличен вид до 3 дни, като на третия задължително я мия.
Gliss Purify & Protect спрей балсам без отмиване за мазна и увредена коса обещава да освежи, хидратира и предпазва от външните фактори.Пръска се на измита и подсушена с кърпа коса или на суха.Пробвах и двата варианта, но спреят ми при мен омазнява видимо, макар да не нанасям в корените и по скалпа.С хидратирането и омекотяването се справя добре, но не е моя продукт за последваща грижа.
От споменатите ще взема със сигурност шампоана и вероятно балсама за лятото. 
На второ място поставям Schauma Nature Moments* с кокосова вода и екстракт от лотус, който учудващо на всичко се води за суха коса, но се отразява чудесно на моята.Формулата му е течна и безцветна, а ароматът на кокос напомня за тропически остров.Шампоанът прави обилна пяна и измива добре натрупания себум, без да заплита косата.
Косата ми изглежда много мека, подредена и без да хвърчи.На третия ден видимо има нужда от миене, но поне не изглежда зле още на втория.Този шампоан също бих купила отново.


На първо място все още фаворит за мен си остава Le Petit Marseillais с бяла глина и алое вера.Ползвах варианта с бяла глина и мляко от жасмин и резултатът е все така добър.За мен разликата е само в аромата.Справя се отлично откъм почистване и омазняването дори на 3-я ден е поносимо (но естествено мия косата).
Балсамът от серията с бяла глина и мляко от жасмин също е приятен продукт.Лека текстура, която подрежда добре косата и подхранва дължните прилично като за мазна коса.Ако търсите лек продукт, който не отежнява, но и не прави чудеса със суха коса, ще останете доволни.
Естествено след време косата ми привиква към този любим шампоан и затова пробвам все нови и нови продукти.

Ето и кратък списък с линкове на малка част от шампоани, които съм ползвала и имат ревю:







*Продуктът ми е предоставен от PR

Add your comment

  1. Още съм в търсене на най-добрия шампоан за моята коса,която по-описание е като вашата. Все гледам le petit marseillais , но досега не се решавах да го купя. До момента съм най-доволна от шампоана на муса ,който ми се падна от кутия на full box с органичен банан, наистина е прекрасен, но не бих дала реалната му цена 26 лв за 300 мл.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Поне от цената на le petit marseillais не боли глава :) Това в кръга на шегата.Ползвала съм и други професионални серии, както и евтини алтернативи, за които не съм писала още през времето, когато нямах блог.След последните 45лв за шампоан, просто се отказах да търся в този клас, освен ако някой не ми покаже чудо :)

      Изтриване


LATEST INSTAGRAMS