What are you looking for?
2019-07-22

Balea измиващ гел за лице и лепенки против пъпки

Не съм загубила любопитството си към дрогерийните продукти и след доста положителни отзиви към два продукта на дрогерия dm, реших да ги взема за проба.Единият е измиващ гел за нормална към смесена кожа Balea с алое вера, а вторият е лепенки против пъпки отново Balea.
Гелът с алое вера идва в стандартна тубичка, лесна за употреба и удобна за пътуване.Продуктът е с прозрачна гел-формула, която се разпенва много при досег с вода.Ароматът е свеж и морски.Състава може да видите тук:
Продуктът има много добри измивни свойства - премахва с лекота излишен себум и грим, който не е водоустойчив (лично аз просто не ползвам такъв).Подходящ е за употреба с електрическа четка за лице.
След подсушаване не усещам опъване или сухота при моята смесна кожа през лятото.Ползвам го от зимата, когато ми идваше леко силен и се усещаше нуждата от подхранващ крем след измиване предвид студовете и вятъра тук.Аз така или иначе ползвам крем след всяко измиване без значение сутрин или вечер.При суха кожа вероятно ще бъде изсушаващ.Досега не съм забелязала някакви раздразнения или други неразположения.
Предвид ниската цена от 2,99 лв мисля, че е подходяща покупка за смесена кожа през периода пролет-есен.
Лепенките против пъпки нашумяха последните месеци.Изкуших се да пробвам Hautrein Patches на Balea от чисто любопитство и вече ги купувам за 3 или 4-ти път.Нямам толкова несъвършенства, но и половинката ми ги ползва от време на време.
В опаковката има 3 листчета всяко с по 12 броя малки кръгли лепенки, а всяко листче е опаковано в индивидуално фолио, което ги прави отлични от хигиенична гледна точка.
Самите лепенки са прозрачни от вид лепкав найлон и не се забелязват, когато се сложат на кожата.Освен под определен ъгъл, когато кожата се вижда леко лъскава.
Как се ползват? - Кожата първо се почиства и след това без да нанасяме друг продукт на пъпката, отлепяме с чисти ръце лепенка и я залепяме върху несъвършенството.След това е добре лепенката да стои 8-10 часа.Аз обикновено слагам лепенката вечер след като се прибера и после на сутринта след сън я махам.Харесва ми, това че за разлика от подобни кремове или гелове, тук няма как да цапат косата ми, дреха или възглавницата.
Досега не съм имала случай лепенката да се отлепи сама или да падне.По мое мнение лепенките се отлепят лесно с нокът и не нараняват кожата при тази процедура.
Основният въпрос е дали действат?Тук нямам еднозначен отговор - не са нещо феноменално, което ще ви отърве от всяка пъпка, както ми се иска.При малки пъпки действат за една вечер и видимо на другият ден пъпката почти не се забелязва.При големи подкожни пъпки понякога имат ефект под формата пъпката да "избие" по-бързо или да тушират зачервяванията, а понякога просто не действат.
Мисля, че си заслужават пробата, ако имате нужда, защото цената им е 2,59лв за 36 бр лепенки.Не са някакъв 'must-have', така че не ако нямате дрогерия наблизо може да пробвате нещо подобно на друга марка.
За съжаление, ако имате кожен проблем от типа на акне, това едва ли ще помогне.

Add your comment


LATEST INSTAGRAMS