What are you looking for?
2019-08-15

Eucerin pH5 - Нежен измиващ душ-гел и Ултра лек лосион

В края на юни получих от Eucerin пратка, съдържаща два от новите продукти за грижа за кожата на цялото семейство - Eucerin pH5 Нежен измиващ душ-гел и Eucerin pH5 Ултра лек лосион.Макар да имам отворени доста такива продукти, не се стърпях и реших да включа и тези в рутината си.
Ще започна с Eucerin pH5 Нежен измиващ душ-гел, който е подходящ за нормална към суха чувствителна кожа.Той не съдържа алкален сапун, а pH5 цитратен буфер, който помага на кожата да поддържа оптималното за нея ниво на pH.По този начин защитните сили на кожата са защите дори при често вземане на душ, както обикновено правим лятото.
Душ-гелът е в голяма прозрачна опаковка с помпа, което прави употребата му удобна за у дома, но не и за пътуване.В аптеката видях и travel-size опаковки, които биха стигнали минимум за седмица ежедневна употреба.
Eucerin pH5 Нежен измиващ душ-гел има лек парфюмен аромат, който не се усеща след баня.Формулата и цветът му наподобяват гъсто олио.Съставът е следния:
Аз ползвам ежедневно душ-гела като го нанасям директно на мокра кожа и масажирам с ръце.Не очаквайте да се пени богато като продукт съдържащ SLS, а образува съвсем лека и деликатна пяна.Не е и като продуктите, които изобщо не се разпенват.От личен опит виждам, че измива добре кожата, не дразни и не изсушава.След баня кожата ми е мека и почти без аромат.Обичам да ползвам душ-гела след плаж, защото сякаш самия той успокоява кожата ми и я подготвя за нанасяне на лосион.
Включих употребата на душ-гела и при къпането на детето.Моят малък господин не спира да играе и често се налага да го къпя дори по два пъти на ден.От опит виждам, че гелът е нежен към детската кожа и не я дразни.Също така се отмива лесно и оставя кожата мека и без аромат.Като един малък мъж често не успявам да го намажа с лосион, но не виждам сухота или някакви раздразнения.
Eucerin pH5 Нежен измиващ душ-гел идва в опаковка от 400мл, която ще стигне минимум за половин година употреба и бих казал, че е доста икономичен.Цената му в аптеките е около 23лв и го препоръчвам за хора със суха и чувствителна кожа.
Eucerin pH5 Ултра лек лосион за тяло е подходящ също за нормална към суха чувствителна кожа.Обещава да направи кожа по-малко чувствителна и по-устойчива на околната среда.За тази цел съдържа pH5 цитратен буфет и декс/пантенол.
Лосионът е отново в голяма бяла пластмасова опаковка с помпа, която улеснява употребата му.Ароматът му е лек и ненатрапчив.Формулата му е бяла на цвят, лека и немазна, а при допир с топлата кожа сякаш се втечнява още повече.Съставът е следния:
Ползвам Eucerin pH5 лосион след баня на вече подсушена кожа.Продуктът наистина е ултра лек и попива за секунди.Към момента кожата ми не е суха, но е доста стресирана от честото посещение на плаж и басейн в комбинация със силно слънце.Въпреки това с ежедневната употреба на лосиона изглежда и на допир се усеща кадифено мека и добре хидратирана.В дългосрочен план не виждам сухи участъци и някакви раздразнения.
Лосионът също е икономичен и с малко количество успявам да покрия доста зони без да икономисвам.Количеството отново е 400мл, а цената на Eucerin pH5 Ултра лек лосион за тяло е около 27лв.

*Продуктите са ми предоставени от PR.

Add your comment


LATEST INSTAGRAMS