What are you looking for?
2019-08-04

Tarte Pineapple of my eye палитра и Tarteis червило

В официалния сайт на Tarte има отново уникални разпродажби, които ме изкушават безумно, но правя цялостен ремонт на баня и за момента успявам да се въздържа от необмислени харчове.За сметка на това, ако вие не сте на козметична диета, може да се възползвате.Аз ще споделя мнение за няколко продукта, които ползвам от началото на годината и вече имам изградено мнение.
При подобна разпродажба поръчах сет от палитрата под форма на ананас Tarte Pineapple of my eye, течно матово червило Tarteis Quick dry matte lip paint и молив за очи Kitten eyeliner.
Палитрата Tarte Pineapple of my eye беше голямата цел и мога да кажа, че си струва всяка стотинка.Палитрата е от стабилна пластмаса, доста тежка и масивна - отваря се леко трудно, но за мен не е проблем.Външната ѝ част е огледална и си лични всеки един отпечатък по нея, което не ми е много любимо, но го преживявам.Ароматът на какао обаче ми е фаворит.
Мисля, че е достатъчно показателен фактът, че тя и Born To Run са палитрите, които всеки път вземам с мен при пътуване.Палитрата съдържа 24 цвята сенки, 2 ружа, 1 бронзър и 2 хайлайтър.Има малко квадратно огледало, което върши работа, ако нямате друго.Важно е да отбележа, че ружовете са отделени от сенките с твърдо прозрачно фолио и дори при път няма опасност от смесване на цветовете.Четка в палитрата няма.
Наличието на 24 цвята с голямо разнообразие от матови и сатенени, до металически сенки, успява да даде възможност за създаване на всякакви визия от дневен грим за разходка, през офис-грим до вечерна парти визия.Честно казано няма да описвам с подробности всеки цвят, но основните цветове са налични и могат да се смесват и да се направят десетки комбинации.
Цветовете са суочвани отгоре-надолу по редове и започвайки от ляво на дясно.
На гърба на палитрата може да прочетете имената на всеки цвят и лесно да се ориентирате, ако обяснявате или показвате грим.
Сенките в палитрата са с много добър пигмент, почти няма разпрашване (освен при матовите цветове, но в разумни граници) и се преливат лесно.При нанасяне върху база издържат на моя мазен клепач над 8 часа преди да започнат леко да избледняват.
Относно двата ружа Amazonian clay blushes в цветове Private beach и Blossom също нямам забележки.За мен цветът им е със средна пигментация и могат да се напластяват без да постигна визия на клоун с едно топване на четката.Няма нужда да повтарям и до безумие.
Бронзърът не ми е чак такъв любимец.Харесва ми, че е матов, но има по-оранжев тон от необходимото и пигментацията му е твърде силна за моя вкус.Рядко прибягвам до него и задължително подбирам четката, с която да го ползвам.Нанасям бронзъра с много лека ръка по цялото лице, ако искам да 
Хайлайтарът Baja е много приятен цвят шампанско, който съдържа брокатени частици и при напластяване се постига мокър ефект.Съответно препоръчвам да се внимава с него, ако търсите леко озаряване.
Червилото Tarteis quick dry matte lip paint не очаквах да ми хареса, но направо ме отвя и много се радвам, че беше в сета.Цветът му се води Nude и е перфектния нюд за моя тен.
То изсъхва бързо след нанасяне и става матово.Бонус е, че е водоустойчиво, нетрансфериращо се по чаши.Издържа поне 5 часа без забележка дори ако се храня или пия нещо.
Моливът за очи Kitten eyeliner беше обаче разочарование точно обратно на червилото.Не е много пигментиран и трябва напластяване.Маслен е като формула, но не е траен.Нямам забележки откъм издържливост, защото съм го ползвам рядко и е за няколко часа.
В края на молива има гумичка за опушен ефект, но тя също не ме впечатли.
За по-малко пари може да се вземе много по-добър молив, та не го препоръчвам за отделна покупка.Не снимката долу може да видите от ляво на дясно - опушен с гумата молив, тънка линия с молива и дебела линия с молива.Последно е течното матово червило.
Цената от 89лв за целия сет, която платих, си заслужава напълно.
Ще отделя няколко изречения за поръчката от официалния сайта на Tarte.Още при регистрация избрах като държава България и при поръчка след избор на продукти в кошницата ми изчислява доставката до тук.Доставката не е евтина и по спомен платих около 20-25лв за доставка.Естествено има и безплатна доставка над определена сума (доколкото виждам в момента е 80$, та може да се съчетаете няколко човека.
Доставката става чрез DHL и за моята поръчка отне около 10 календарни дни.Пратката беше добре опаковна и нямаше нещо наранено или счупено.Всичко изглеждаше като подарък и доставя удоволствие на клиента.
Това, което ме притесняваше беше дали поръчката ми няма да отиде на митница, защото марката е от USA, сумата на поръчката беше над 30лв. и съответно не исках да се занимавам с администрация и допълнително плащане на мито.Оказа се, че явно марката има склад в Европейския съюз и пратката пристигна от Холандия, така че няма опасност от допълнителни разходи и разправии.Пратките пристигат до врата с куриер.

Add your comment


LATEST INSTAGRAMS