What are you looking for?
2019-09-15

The Ordinary - Peeling Solution,Marine Hyaluronics и Niacinamide

The Ordinary - марката, която разбуни духовете в козметичния свят с добър състав и ниски цени.Вече няма козметичен маниак, който да не я е чувал, а от скоро официално се продава в България.Моята среща с този бранд започна в началото на тази година и мога да кажа, че имам достатъчно впечатления от първата си поръчка.От Uk бях поръчала следните продукти на The Ordinary - AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution, Marine Hyaluronics и Niacinamide 10% + Zinc 1%.
The Ordinary или още The Abnormal Beauty Company, както пише на опаковките е част от Deciem - канадска компания, която залага на състав без парабени, сулфати, минерални масла и не тества върху животни.В сайта на марката може да намерите примерни програми как се ползват продуктите спрямо типа кожа и кои продукти не трябва да се ползват заедно.
Всеки от продуктите идва в индивидуална картонена кутия, която е непрозрачна, тъй като голяма част от продуктите са фоточувствителни и не трябва да се излагат на слънце.При поръчката ми от Cult Beauty дори бяха опаковали картонените опаковки отново в плътна черна хартия преди да ги сложат в кашончето.
Напук на всякаква логика ще започна с продуктът, който харесах най-много и се подготвям да поръчам отново, макар първият още да не е напълно довършен - The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution.
"Алфа-хидрокси киселините (AHA) ексфолират най-горната повърхност на кожата за по-блестяща и по-равномерна външност. Бета-хидрокси киселините (BHA) също ексфолират кожата в дълбочина и помагат за почистване на порите. Този комбиниран разтвор от 32% AHA / BHA предлага по-дълбоко ексфолиране, за да помогне за борба с видимите дефекти и за подобряване на блясъка на кожата."
Този разтвор пристига в матово стъклено шише с капкомер.AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution има цвят и консистенция на кръв.Тези от вас, които са гнусливи или им прилошава от вида на кръв, трудно биха се спогодили с него.При нанасяне усещането е все едно се мажете с кръв, за мен драми няма.Ароматът е почти неусетен и леко химичен.Няма рози, китки или други подобни парфюмни радости в продуктите на марката, които аз ползвам.Съставът вижте тук:
Разтворът се ползва задължително вечер на почистена кожа, най-много два пъти в седмицата.Нанася се на суха кожа, като се избягва зоната около очите и устните, и се изплаква след 10 минути.Високата концентрация на киселини го прави неподходящ за хора с чувствителна или раздразнена кожа.Лично аз имах притеснения преди първият път, когато го ползвах, но нямах никакво неприятно усещане.Общо взето при мен ползването му протича безпроблемно, стига да спазвам указанията за употреба.
Веднъж имах прорез на рана на единият от пръстите, с които нанасях продукта и повярвайте ми болката беше неописуема, щом разтвора се докосна до раната.Също така един път реших да нанеса Peeling Solution след като бях почистила лицето си предварително с електрическа четка и усетих доста силно пощипване.Така, че реших да го ползвам през останалите дни.
Факт е, че след употребата на AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution кожата ми изглежда страхотно - избистрен тен, озарена кожа и усещане за почистване в дълбочина без реално да има излющване на горния слой на епидермиса.След измиване на лицето от разтвора обикновено нанасям някой силно хидратиращ продукт.На сутринта кожата ми изглежда страхотно и никога не пропускам слънцезащитен фактор, за да избегна поява на пигментни петна или изгаряне.
Сега през лятото разредих употребата му и залагам на гликоловия тоник The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution, за който ще стане дума друг път.Чакам с нетърпение по-студените дни, за да подновя употребата му.Цената, на която купих The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution беше 6,25£ (или около 14лв), което е идеална предвид икономичността и качествата му.
Следващ в личната ми класация е The Ordinary Marine Hyaluronics.Честно казано доста се чудих между него и така хваленият Hyaluronic Acid 2% + B5, но реших да заложа на по-лекият вариант като за първи път.Молекулите извлечени от морска вода привличат и задържат влагата в клетките подобно на хиалуроновата киселина, но формулата е много по-лека.
Продуктът отново е в матово стъклено шише и безцветна течна формула наподобяваща вода.Ароматът не мога да определя, но нанесен на кожата не се усеща.Ето го състава:
Marine Hyaluronics се ползва сутрин и/или вечер като се нанасят няколко капки по кожата преди серума или се добавят към крема за лице.При мен попива за около 20 секунди и после няма никакво усещане.Все едно съм напръскала лицето с термална вода.След това продължавам с обичайните серуми и кремове.
Откакто го ползвам кожата ми е видимо по-хидратирана и няма сухи участъци.Бих казала, че донякъде запълва фините линии, докато трае употребата му.За настъпващия есенно-зимен сезон смятам да заложа на Hyaluronic Acid 2% + B5, тъй като възрастта си казва думата.За млади момичета със смесена и мазна кожа ще е добро допълнение към рутината.
Цената, на която аз го купих беше 5,90£ (около 13лв) и за такъв тип серум е доста добра.
Последен и може би единствен разочароващ за мен продукт от досега ми с The Ordinary е друг култов продукт - Niacinamide 10% + Zinc 1%.
Отново имаме матово стъклено шише с пипета и прозрачна консистенция.Формулата обаче наподобява безцветен гъст лепкав гел, който не се разтича като вода и не попива на мига.
Щом нанеса продукта се усеща лепкав слой, който попива след минута, но кожата се усеща опъната и с някои продукти прави кир ефект.Съставът е следния:
Продуктът е насочен към мазна кожа с несъвършенствата, като обещава да минимизира порите и да регулира производството на себумвисоката концентрация на ниацинамид (витамин В3) и цинк обещава да успокои и да подобри цялостното състояние на проблемната кожа.
Моята кожа не е проблемна, акне нямам.През студените месеци е смесена, а лятото мазна и обещанията за регулиране производството на себум и свиване на порите, заедно с хилядите положителни отзиви, ме грабнаха веднага.
Ефектът от този продукт при мен беше ну-лев...абсолютно нищо.Ползвах серума продължителен период.След като видях, че няма ефект спрях употребата му и реших да изчакам следващия сезон - отново нищо.Променях количеството, което нанасям, за да разбера дали то не е проблем, но уви.За мен няма никаква разлика дали ползвам Niacinamide 10% + Zinc 1% или не.Дори когато го ползвам имам усещането, че кожата ми лъсва по-бързо от обичайното.
Та така с нулевия ефект.Възможно е да има такова невероятно действие при акнеична и проблемна кожа със сериозни несъвършенства, но няма как да знам.
Лично аз не препоръчвам Niacinamide 10% + Zinc 1%, но ниската му цена може и да ви убеди.Цената, на която аз го купих беше 5,00£ (около 11лв).
Засега толкова от мен с продуктите на The Ordinary.Скоро очаквайте включване с прочутия гликолов тоник The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution.Ако ще поръчвате - четете и се доверявайте на хора, които ползват бяла козметика поне 6 месеца, а не 2-3 седмици.

Add your comment


LATEST INSTAGRAMS