What are you looking for?
2020-05-25

Balea vitamin C серум

През последната година продуктите съдържащи витамин С нашумяха драстично.Лично аз съм пробвала няколко различни серума и днес ще стане въпрос за дрогерииния вариант - Balea Vitamin C Serum.
Витамин Ц е известен като един от най-мощните антиоксиданти, които неутрализира свободните радикали, подпомага производството на колаген и се бори с признаците на стареене на кожата.Той дпринася за избистряне на тена, намалява възпаленията и подпомага слънцезащитните продукти при орблъскване на UVA и UVB-лъчите.
Balea vitamin C серум се предлага в непрозрачна стъклена опаковка с капачка тип пипета.Опакован е в картонена кутия и съм доволна от внимателно към опаковката.Витамин Ц е фоточувствителен и е важно продуктът да не се излага на пряка слънчева светлина.Шишенцето е тежко и удобно за употреба, за път не го препоръчвам, но е възможно пренасяне.
Очаквано ароматът е портокалов и леко химичен.Формулата на серума наподобява прясно мляко.След няколкото месечна употреба забелязвам оксидиране в основата на гърлото на бутилката.
За съжаление Balea не ни дават концентрацията на витамин Ц в продукта, но от прочетеното посоченията "Ascorbyl Tetraisopalmitate" не може да бъде повече от 3% в продукта, което е твърде малко.Тук може да видите пълния състав:
Лесно се вади с капкомер и капвам една-две капки на пръстите си и разнасям по лицето и шията.Поради течната консистенция е възможно да капе, така че внимавайте.
Не прекалявам с количеството, защото ме искам да стои мазно.Продуктът попива за около половин минута.
След нанасяне на серума усещам кожата си достатъчно хидратирана сякаш няма нужда от допълнителни продукти, но задължително нанасям крем с SPF.За хора с мазна кожа може да бъде една идея по-тежък.
Ползвам Balea vitamin C серум около два месеца и освен хидратация има леко изравняване на тена, което обаче е в комбинация с други продукти.В моментите, когато пътувам и не ползвам серума не съм забелязала промяна във вида на кожата си, което ме навежда на мисълта, че положителното влияние не е от него.
Бих го сравнила с Eucerin Hyluron-Filler Vitamin C Booster, който съдържа 10% чист витамин Ц и горещо препоръчвам и смятам че Balea vitamin C серум не може да му бъде конкуренция.Balea vitamin C серум е подходящ по-скоро за млада кожа под 25 години, която няма особени нужди освен хидратация и слънцезащита.
Цената, на която купих Balea vitamin C серум е 9,99лв за 30мл продукт.

Add your comment


LATEST INSTAGRAMS