What are you looking for?
2020-09-07

Schauma Ocean Passion твърд шампоан

Отново коса, но този път с еко насоченост.От доста време искам да пробвам твърд шампоан, но този на Алверде, който търся все го няма.Преди повече от месец из дрогериите се появиха твърди шампоани на Schauma и Nature Box.Аз успях да намеря възстановяващ твърд шампоан Schauma Ocean Passion.
Продуктът се предлага в картонена опаковка и на първо четене прилича на сапун.След изхвърляне на картончето се чудих къде да съхранявам шампоана, тъй като у дома няма сапунерки.Използвах капачка от бонбони.Твърдият шампоан спомага за намаляването на използвана пластмаса, а едно блокче се равнява на две опаковки стандартен шампоан от 250мл.
Този тип продукти са удобни за пътуване, тъй като няма опасност от разтичане.Подходящи са и за ръчен багаж при пътуване със самолет.
Формулата на продукта е твърда и бяла на цвят.Човек би го объркал със сапун, но са различни неща.Съставът на твърдите шампоани е близък до стандартните, но от тях е отстранена водата.Основната разлика между сапуни и шампоани е стойността на pH.При сапуните pH е алкално, докато при шампоаните pH е най-близка до ествествената стойност на кожата.
Schauma Ocean Passion не съдържа силикони и сулфати, а пълния състав може да видите тук:
Как се ползва?От Schauma препоръчват шампоана да се намокри и разпени в ръце, после да нанасете пяната по косата.Това за мен не е толкова удобно и затова мокря блокчето с вода и го разнасям по мократа коса.Образува обилна пяна и измива отлично дори мазна коса.Стандартно използвам балсам или маска след което измивам.
При изсушаване косата изглежда по същия начин, както измита със стандартен течен шампоан.При мен косата е гладка и лъскава, а омазняването се запазва, както досега.
След като се изцеди блокчето го прибирам и така до следващото измиване.Ползвам твърдия шампоан вече няколко месеца и дори не е наполовина.Бих купила отново този шампоан или друг подобен продукт.
Цената на твърд шампоан Schauma Ocean Passion е 6,99лв и изгодна при положение, че се равнява на два стандартни течни шампоана.Моят купих от дрогерии Лили.

Add your comment


LATEST INSTAGRAMS