What are you looking for?
2020-07-26

Syoss Detox Treatment Clay терапия за коса

През летния сезон няма как да не обърна повече внимание на косата си. Освен изтощените дължини от слънцето и морската вода, скалпът също страда.В предишна пратка получих детоксикиращата терапия за коса с глина Syoss Detox Treatment Clay и веднага се заех да я пробвам.Имах голямо желание да пробвам подобен тип продукт, но все не попадам на такъв във физически магазин във Варна.
Продуктът може да се ползва по два начина:
  • Детоксикираща маска преди измиванепречиства косата като премахва себум, мръсотии и остатъци от продукти от скалпа, без да го изсушава
  • Ексфолираща грижа след измиване - ексфолира и премахва мъртвите клетки за здрав скалп.

Опаковката е пластмасово буркаче на винт, в което бъркаш, за да вземеш нужното количество.Предвид гъстата формула на продукта не виждам възможност за поставяне в друга по-хигиенична опаковка.Цветът на терапията е сив, а консистенцията наподобява глина примесена със ситни екфолиращи частици.Има аромат подобен на слънцезащитните кремове от детството ми.Той е много приятен и лек, нищо общо с типичните продукти съдържащи глина.Съставът може да видите тук:
Как се ползва терапията:
Детоксикираща маска - нанасяте от продукта по скалпа намокрете косата, разнесете по дължините и оставяте за 5 минути.След това измивате косата с шампоан.
Ексфолираща грижа - измийте косата с шампоан.След това нанесете и масажирайте по скалпа от продукта.Препоръчва се ексфолиране два пъти седмично.
Ползвах терапията и по двата начина.Притесняваше ме дали няма да пресуши косата като други продукти с глина, но изобщо не е агресивна.Когато я ползвам като маска няма усещане за стягане или опъване в тези 5 минути.
Отмиването на продукта е лесно с шампоан, когато го ползвам като маска.При употреба като ексфолиант след измиване косата има нужда от повече изплакване, но не остава след по косата и няма усещане за утежняване или сплескване.
Резултатът след ползване на терапията е чист и сякаш лек скалп.Премахва излишният себуми косата изглежда много лъскава.Дава усещане за "въздушност".Няма усещане за сухота или скърцане на косата.Косата ми не се заплита, както след един хвален шампоан за мазен скалп, който пробвах напоследък.
Количеството, което използвам не е малко, но въпреки това опаковката ще ми стигне за около два месеца употреба.
Накратко бих препоръчала, ако искате да пробвате ексфолиране на скалпа на ниска цена.
Цената в дрогериите на Syoss Detox Treatment Clay е около 7-8лв за 200мл продукт.

*Продуктът ми е предоставен от PR

Add your comment


LATEST INSTAGRAMS