What are you looking for?
2021-11-04

Garnier твърд шампоан - Ginger recovery

Имам опит с твърдите шампоани и нямаше как да подмина новите Solid Shampoo на Garnier.Видях три вида - Therapy Honey (за много увредена коса),  Ginger recovery (за изтощена и тънка коса) и Therapy Coco & Macadamia (за суха коса, лишена от мекота).Избрах Ginger recovery - ревитализиращ шампоан за изтощена и тънка коса, каквато е моята напоследък.Първият за бранда шампоан с нулев пластмасов отпадък.
Опаковката
е картонена и след отваряне няма как да се ползва, но може да се рециклира.След разопаковане трябва да измислите в какво да държите шампоана.Формулата е твърда на допир и в удобна за хващане форма.Шампоанът е обогатен с корен от джинджифили и бадемово масло.В шампоанът липсват силикони,а целия състав може да видите тук:
Шампоанът Garnier Ginger recovery се нанася на мокра коса подобно на сапун.Масажирам до получаване на пяна и после изплаквам.При моята мазна коса повтарям тази процедура два пъти за пълно почистване.Харесва ми, че въпреки липсата на SLS, шампоанът се пени обилно и почиства добре косата.След измиван с шампоанът нансям задължително маска или балсам с отмиване.Въпреки това той не заплита косата и не усещам изсушаване.
Притесняваше ме дали наличието на бадемово масло няма да омазни допълнително косъма или скалпа, но нямам подобен проблем.Шампоанът се отразява добре на дължините ми и затова го редувам с по-дълбоко почистващи продукти, които ползвам заради скалпа.
След подсушаване косата е чиста, мека и гладка, предостатъчно за претенциите на шампоан.
Забелязвам, че самият твърд шампоан започва да губи форма и омеква по-бързо от другите, които съм ползвала, но въпреки това е удобен за употреба.
От друга гледна точка също смятам продуктът за икономичен и няма нужда да хвърлям пластмасова опаковка накрая, стига да му намерите контейнер/кутия за съхранение.
Купих Garnier Solid Shampoo Ginger recovery на промо цена 6,99 при редовна цена 9,99лв (която ми се струва леко висока).

Add your comment


LATEST INSTAGRAMS