What are you looking for?
2013-10-04

Крем за лице Mixa 24hr Moisturising Balancing Cream

Кремовете за лице са ми голяма слабост.Обичам да пробвам всякакви марки и все още съм в търсене на моят крем.С моята смесена чувствителна кожа изобщо не е лесно. Освен че търся продукт, който да не дразни, държа и да матира добре.От около два месеца ползвам крема на новата марка на пазара Mixa, която е част от бранда L`oreal. Случайно попаднах на промоция и реших да купя Mixa 24hr Moisturising Balancing Cream подходящ за нормална и смесена кожа.
Кремът е в картонена кутия, на чийто гръб има кратък "тест" дали продуктът е подходящ за мите нужди.
Бяла тубичка, напомняща на медицинската козметика, в която няма нужда да бъркаш с пръст. Отворът е достатъчно голям, за да си "изстискам" достатъчно продукт, но и да не прекалявам. Има ненатрапчив парфюмен аромат.
Съдържанието е интересно, още на опаковката правят впечатление надписите
Без парабени и оцветители.Концентрация на активни съставки:  
  • 6%  подхранващ глицерин 
  •  регулираща съставка - мед
  • матираща пудра
Ето и останалия състав:
Микса балансиращ крем има доста плътна консистенция и няма нищо общо с леките гелове. Когато беше по-топло ми се струваше една идея по-тежък от необходимото.Сега през по-хладните месеци ми е достатъчно хидратиращ.
При нанасяне има нужда от няколко минути, за да попие в кожата.Ако кожата ми е била прекалено изсушена от някой измивен гел, крема попива за секунди. Усещам кожата си подхранена през целия ден. Ползвам го също като нощен крем и на сутринта лицето ми е меко и хидратирано. Нямам зачервявания или раздразнение.
Има и едно "но". Основното, което търся в крем за смесена кожа е матирането.Е при този крем не го получавам.Ползвах го самостоятелно, после с матираща пудра, ами кожата ми не "лъщи" като намазан с олио тиган около 3 максимум 4 часа.После зоната около нова и брадичката ми "лъсват" яко.
В обобщение бих казала, че кремът е подходящ за чувствителна кожа, която няма силна нужда от матиране. Аз го купих на промо-цената 7,99лв за 50 мл.Постоянната му цена е в рамките на 8,90-12 лв и често има намаления.
Вие пробвали ли сте марката и доволни ли сте от продуктите й?

Add your comment

  1. Аз съм със същия тип кожа като теб и също търся крем за себе си. Четох много хубави отзиви за мицеларната им вода и мислех да взема нея и да погледна кремчетата им, но ще се задоволя само с водата им :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Според мен има и по-добри кремове за нашия тип кожа и ще продължавам да търся :)

      Изтриване
  2. Имам само мицеларна вода на марката и съм много доволна,но определено мисля скоро да си взема и крем за лице.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За мицеларната вода аз виждам много положителни отзиви и може да е страхотен продукт, но този крем явно не се справя толкова добре, колкото нея при мен :)

      Изтриване
  3. Наскоро преоткрих крем "Бочко" с пантенол - уникален. Става и за основа за грим и има предпазващ ефект.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бочно имат страхотни продукти, но кремовете им за лице доста ми омазняват кожата и изобщо не може да говорим за матиране :))
      Но пък зимата в най-големите студове ползвам точно техния крем за студ и вятър :))
      http://beautifullsin.blogspot.com/2014/01/blog-post.html

      Изтриване


LATEST INSTAGRAMS