What are you looking for?
2019-01-06

Urban Decay - Born To Run палитра сенки

Сенките на Urban Decay успяха да ме спечелят като качество и винаги следя какво ново предлага марката в тази насока.Голяма част от цветовете в палитрите им се дублират с такива, които имам и поради тази причина не купувам всяка излязла.Още щом видях първите снимки на Born To Run палитрата реших, че я искам.Единственият продукт, който дебнах още с пускането в официалния сайт на марката в UK беше в кошницата ми.Половин година по-късно съм с достатъчно впечатления и ще споделя мнението си за тази палитра.
Born To Run обещава да е палитра подходяща за пътуване, с която да имате богат избор от различни визии.Съдържа както неутрални тонове, така и ярки цветове подходящи от офис грим до карнавал във Венеция.
Urban Decay Born To Run идва в тънка пластмасова опаковка в черен цвят, която е достатъчно стабилна и качествена без да се усеща евтина.Капакът на палитрата представлява колаж от различни снимки на пътешествия и не е точно по моя вкус.Аз предпочитам стилните и изчистени опаковки, но това не е важно и няма отношение към качеството на продукта.
От вътрешната страна на капака има огромно огледа, което се оказа доста удобно само по себе си.Още по-хубаво е, че няма четка, а само сенки.Като цяло четките на марката не са впечатляващи откъм качества.
Палитрата Born To Run съдържа 21 цвята, всеки с големина 0,80гр, което на цифри изглежда малко, но в действително сенките са предостатъчни като количество, а предвид пигментацията им са икономични и няма опасност да ги свърша прекалено бързо.
Подобно на всяка палитра на марката и тук всеки цвят си има име и лесно може да се покаже кой цвят е ползван при даден грим.
Аз направих суочовете по редове без да нанасям база за грим и след всяка снимка може да прочетете мнението ми за даден цвят.

  • Breakaway - цвят слонова кост в топлата гама с перлен финиш, който има добра пигментация и също толкова добра издържливост.
  • Stranded - цвят на злато с леки оранжеви нюанси и метален финиш, който има добра пигментация и също толкова добра издържливост.Лесен е за нанасяне и се прелива лесно.
  • Blaze - светло бежово със сатенен финиш, който леко се разпрашва и е една идея по-нетраен от предходните два цвята.
  • Weekender - средно прасковено с матов финиш, който се разпрашва в разумните граници за матов цвят и по-трудно се прелива.Като трайност е на едно ниво с Blaze.
  • Still Shot - за мен светло коралов цвят с матов финиш, който не се разпрашва и има добра пигментация и издържливост.
  • Riff - средно кафяв цвят  с оранжев подтон и матов финиш.Според марката трябва да има бляскави частици, но аз не виждам такива.Цветът е много пигментиран и почти няма разпрашване.Чудесен е за преливане в сгъвката на клепача.
  • Good as Gone - дълбоко тъмно кафяво в топлата гама с полуматов финиш.Фините лъскави частици са трудни за улавяне при този цвят, който също е отличен откъм пигментация и издържливост.Тук също има видимо разпрашване, но в прилични граници.
  • Hell Ride -цвят фуксия с матов финиш.Има минимално разпрашване, а за пълно покритие са нужни два слоя.Няма проблем с преливането на този цвят.
  • Baja - средно оранжев цвят с топъл подтон и матов финиш.Един от малкото цветове, които се усещат сухо и почти тебеширено.Въпреки това има прилична пигментация и издържа колкото сатенените цветове от палитрата.
  • Accelerate - черевникав меден цвят със сатенен финиш.Любим цвят от палитрата, който се с прекрасна пигментация и не се разпрашва.Нямам проблем с нанасянето, преливането и издържливостта му.
  • Guilt Trip - тъмно сливов цвят със сатенен финиш.За разлика от другите сатенени сенки в палитрата, този е по-сух и не толкова пигментиран.За пълно покритие са нужни поне два слоя или използване на мокра четка.
  • Ignite - меден цвят с оранжев подтон и метален финиш.Отново любим цвят, към който нямам забележка.
  • Smog - кафеникав бронзов цвят с метален финиш.Този цвят изобщо не ме впечатляваше като го гледах в палитрата, но още щом го пробвах останах очарована.Почти мазен като формула, не се разпрашва и се прелива с лекота.
  • Wanderlust - тъмно горско зелено със ситни златисти частици и сатенен финиш.Сянката е по-тръда от Smog, но също нямам проблем с пигментация и издържливост.
  • Wildheart - ярка фуксия със сатенен финиш.Този е един от цветовете заедно със Smog с по-слаба пигментация и повече разпрашване.Също поне за мен не е толкова податлив на преливане.Аз рядко ползвам такива цветове и за мен не е драма, но имайте предвид, ако разчитате на него в тази палитра.
  • Punk - тъмно кафяв цвят с матов финиш.Видимо и от суоча горе на снимката тук пигментацията е далеч от идеална.Сянката е доста суха и се разпрашва повече от необходимото.Преливането също изисква повече внимание и време.
  • Double Life - средно кафяв цвят с топъл подтон и метален финиш (бих казала почти цвят ръжда).Както и останалите металически цветове в палитрата този също е мек, супре пигментиран и чудесен за ползване.
  • Jet - черен цвят с фини бляскави частици, студен подтон и полусатенен финиш.Пигментацията тук е добра, особено за труден цвят като черното, а частиците не са толкова забележими нанесен на клепача.Малко по-сух като формула, но почти не се разпрашва и се прелива нормално.
  • Drift - прекрасно сиво с лилав отенък и метален финиш.Отново мека, но не прекалено, формула, която е много пигментирана и няма нужда от повече от един пласт.В плаитрата не е толкова впечатляваш, колкото нанесен на клепача.
  • Radio - средно син цвят със студен подтон и сатенен финиш.Също мека и гладка текстура, която е лесна за нанасяне и преливане.Отлична издържливост и пигментация.
  • Big Sky - средно зелен цвят с топъл подтон и метален финиш.Лично аз останах с впечатление, че този цвят е син от предварителните суочове и леко се разочаровах на живо.Това не значи, че самата сянка е лоша, а имаше разминаване с очакванията ми.Формулата отново е мека, почти мазна и отлично пигментирана.
Лично за мен само два цвята от палитрата не покриват напълно очакванията ми откъм качество.Като видове цветове е напълно достатъчна за път и би задоволила моите визии обвързани с гардероба ми.Не случайно тази палитра е винаги с мен при пътуване, откакто съм я купила.При нанасяне върху база сенките остават непокътнати поне 10 часа.
На Urban Decay Born To Run заложих при грима за фирменото коледно парти и отнесох солиден брой комплименти.Гримът издържа от 19ч до 5,30 сутринта, когато го махнах в хотелската стая.
Не с всеки цвят се работи лесно, но обикновено феновете на марката имат приличен опит с всякакъв вид сенки.
Цената от 39.50 лири си заслужаваше напълно.Доколкото знам в България се предлага само и единствено в Sephora.

Add your comment

  1. Палитрата изглежда страхотно! Много приятно съчетание на цветове :)

    ОтговорИзтриване


LATEST INSTAGRAMS