What are you looking for?
2015-08-17

Batiste сухи шампоани

Като притежател на коса с бързоомазняващи се корени и сухи краища, определено съм фен на сухите шампоани.Вече съм с нова къса прическа, но драмата продължава.Не съм почитател на миенето веднъж седмично, но нямам време и за ежедневно.Именно в тези моменти в последните години ме спасяват нашумелите сухи шампоани.Дотук съм в показвала опита си с Balea, Balea Trend it Up и Rene Furterer Naturia.Единствено нямам ревю на този на дрогерии Lilly, но един ден може да ми дойде музата да пиша и за него.След малкия ми опит със сухите шампоани предлагани на нашия пазар, нямаше как още при пускането им по магазините преди около 4 месеца да не се сдобия с така хваленият сух шампоан Batiste.
Предлагат се различни видове - за обем, за брюнетки, ароматизирани и т.н., но мен ме водеше основно ароматът.От всички огледани разновидности ми допадна най-много Cool & Crisp Fresh.Има лек и ненатрапчив аромат, който не ме задушава като тези на Балея.
В малкият флакон е Batiste Clean & Classic Original.Според мен разликата е основно в аромата на продуктите, но ефектът е еднакво добър при моята коса.
Имам травел сайз опаковката от Пинкс кутия, но ако я видя по магазините бих купила същата за дамската си чанта.Винаги е удобно да имаш нещо под ръка, за да приведеш косата си в ред.Ясно е, че не става въпрос да ходиш с дни с немита коса, но при мен, когато дъжд ме хване неподготвена в движение, косата ми след него изглежда ужасяващо.Ето в такива случаи ме спасява малкия флакон в чантата ми.Или след дълъг работен ден, когато бретонът ми е загубил битката с омазняващото се чело.
Вече съм писала как се използват като цяло сухите шампоани под формата на дезодорант, но накратко казано: Напръскват се корените на суха замърсена коса на сектори от разстояние около 20 см, изчаква се няколко секунди и с масажиращо движения се втрива останалия продукт в корените.После косата се оформя. Ето състава на Fresh:
На места при мен се появяват бели петна, но много бързо ги втривам в косата и изчезват напълно.Като действие след нанасяне и изчакване косата ми има лек обем и видимо изглежда по-чиста без мазни корени и бретон на клечки.Както споменах, другото хубаво нещо за мен е лекия аромат, който остава без да е натрапчив и да се носи на талази след мен с часове.
От скромния ми опит със сухите шампоани потвърждавам, че за мен тази марка е най-ефективна и много се радвам, че вече е достъпна в България.
Цената, на която купих опаковката от 200мл беше 6,85 лв, което го прави много достъпен, а все пак е икономичен продукт.Моят е закупен от Елитис, но се предлагат също в дрогреии Лили и аптеки Римедиум

Add your comment

  1. Благодаря за инфото, рядко ползвам, но понякога е необходим, моля за инфо в кои магазини мога да намеря продукта,

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, пропуснах, но ще допълня.Моят е купен от Елитис, но се предлагат също в дрогерии Лили и аптеки Римедиум.

      Изтриване


LATEST INSTAGRAMS