What are you looking for?
2017-07-21

Mustela - Very High Protection Sun Lotion слънцезащитен лосион за бебета и малки деца

Лятото е в разгара си и слънцето всеки ден става все по-жежко.Постоянно се коментира колко е важно да се предпазваме от слънцето, а да не мислим само за хубав тен.При малките деца предпазването е от още по-голямо значение, колкото и някои хора да го пренебрегват.Естествено това е лично решение на всеки родител и затова аз ще споделя мнение за продуктът, от който аз съм най-доволна и ползвам втора година при ежедневните разходки - Mustela Very High Protection Sun Lotion.
Аз съм привърженик на предпазването на бебето/детето от пряка слънчева светлина и макар да живеем в морски град продължаваме да ходим покрай плажа сутрин рано и надвечер.Миналата година синът ми беше още бебе под годинка и беше лесно с количката и дълбокия сенник.Това лято обаче той тича с пълна сила и не няма как да го задържам само под дебела сянка.
Mustela Very High Protection Sun Lotion е подходящ за бебета още от раждането и малки деца.Предлага висок слънцезащитен фактор SPF 50+ от UVB и UVA лъчите, водоустойчив, хипоалергичен, без парфюми и алкохол.
Не случайно написах, че ползвам за втора година продукта и затова съм запозната с качествата му и реших да ги споделя тук.Миналата година закупих малка опаковка с помпа от 40мл., която беше много удобна за чанта.
Тази година реших да взема направо голямата тубичка от 100мл, защото и детето е много по-голямо и отива повече количество.Отворът на тубичката има малка клапа, което пречи на продуктът да се разтича още при отваряне, което е доста удобно.Трябва задължително да стисна тубичката, за да излезе лосиона.Въпреки това опаковката с помпичка ми беше по-удобна и мислех, че и голямата е на този принцип.
Аромат почти не усещам.Тук може да видите състава, който след дълго проучване се оказа един от най-приличните за този тип козметика от аптеките.
Формулата на Mustela Very High Protection Sun Lotion е течна и бяла на цвят.Разнася се много лесно по кожата, попива бързо и не лепне.
За разлика от други продукти при Мустела не остава бял филм по кожата, който да не може да се разнесе с масажиране и не цапа дрехите.С друг подобен продукт детето ми изглеждаше точно като призрак, а дрехите му ставаха на петна.
Миналата година в края на сезона се оказа, че детето има повече тен от мен покрай игрите дори на сянка.Ако не бях нанасяла слънцезащита, бялата му кожа със сигурност щеше да изгори.Тази година още от май месец хвърчим по детките площадки и плажа, и съм спокойна, че е предпазен от слънчевите лъчи.
Също така кожата на детето е мека и нежна, без лосионът да изсушава допълнително.
Мисля, че стана ясно колко съм доволна от лосиона.Препоръчвам обаче да поискате тестер от аптеката, за да видите дали ще бъде подходящ за вашето дете.На плажа за детето ползвам друг продукт, който ще бъде включен в следващ пост.
Купих Mustela Very High Protection Sun Lotion на промо цена 28.85 за 100мл. продукт, която не е никак ниска, но като качество си заслужава.

Add your comment


LATEST INSTAGRAMS